Over ons          

Start Over ons Myrkwid Onze Katten Plannen 2018-2019 Eerdere Nestjes Nieuws In sweet memory Info Contact ZsaZsa de Puli

Wij zijn Mascha en Gideon van den Berg. Wij wonen samen met onze twee zoon Kylian en onze katten in Vlaardingen. Duncan onze andere zoon woont inmiddels op zich zelf

Het begon jaren geleden (november 1991) toen wij naar het asiel gingen om te gaan kijken naar een hond. Op dat moment was er geen hond naar onze zin, dus zei mijn man "waarom niet even een kijkje nemen bij de katten". Hij was gewend dat er een kat over de vloer kwam bij zowel zijn ouders als grootouders. Op dat moment liepen de katten los in de kennel en mochten we onder begeleiding van een asielmedewerkster naar binnen. Meteen werden we begroet door een duo wat samen was ingeleverd. Het betrof hier Babsie en Babette. Babsie was een statige maar toch erg aanhankelijke Pers. En Babette was op dat moment een bange en erg terug houdende zwarte Britse Korthaar. Tot verbazing van de medewerkster was Babette meteen niet meer weg te slaan bij mijn man. Babsie was op dat moment 7 jaar en Babette 4 jaar.

Er zat niets anders op dan deze twee mee naar huis te nemen en een goed onderkomen te bieden. Zo zie je maar, je gaat kijken voor een hond en komt thuis met twee katten!

Na het overlijden van Babsie (zij was toen 13 jaar) vonden wij het zielig voor Babette dat ze geen maatje meer had, dus zo gebeurde het dat begin mei 1998 er een kitten bij kwam. Tineke, geboren maart 1998. Een poes met een Pers als moeder en een Europese Korthaar als vader. Babette is 21 jaar geworden toen zij overleed.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en er moest en zou een raskat komen. Dat is dan ook gebeurd in 2005, en er zijn zes Noorse boskatten bij gekomen. Ze  komen uit verschillende nestjes en bij verschillende cattery's vandaan. De eerste nestjes zijn er in de tussentijd ook gekomen, en de eerste kittens zijn alweer naar hun nieuwe baasje. Er zullen nog veel nestjes volgen!

En zo is er dan ineens het idee van een cattery en moet er een naam bedacht worden.

Dus is het nu Cattery Myrkwid met Noorse boskatten in Vlaardingen

In de zomer van 2017 kwam via onze goede vriendin Jessica het bericht dat een kennis van haar, die zij kende van de periode dat zij samen met haar moeder nog Puli's fokte, dat er een nestje was geboren wat niet gepland was en geen stambomen kon krijgen doordat de kleur combi volgens de Kynologen Verbond Nederland niet was toegestaan. Aangezien wij bij Jessica al verkocht waren aan de Puli (want zij heeft zelf een Puli) waren wij wel ge´nteresseerd, maar moesten wel even goed nadenken of wij er wel aan wilden beginnen. Het is best wel veel werk om een pup in huis te nemen en op te voeden. En hoe gaat dat met de katten, accepteren die wel een hond? Na overleg besloten om eens een kijkje te nemen bij de fokster van de pup, Margaret Kaaijk van Puli Kennel Dinmar. Het was een druk en luidruchtig onthaal bij de fokster, waar wij door een grote groep werden onthaald. Bij het kennis maken met de pups was het gelijk al duidelijk dat er een klik was met een pup. Deze was als enige aangetrokken door ons. Na nog een bezoekje hebben wij besloten dat wij de pup, een teefje met de naam ZsaZsa wilden hebben. Dus was er na ruim 25 jaar toch nog een hond in ons gezin. Dat hebben we geweten, slapeloze nachten, plasjes en poep opruimen en op de meest onmogelijk tijden uitlaten. Gelukkig ging het door onze vastberadenheid en volharding langzaam aan steeds beter. Nu (tijdens het schrijven 2 dec 2017) is zij bijna 6 maanden en luister zij redelijk goed, en loopt al los in het park, waar zij geregeld kan spelen met andere honden vriendjes en vriendinnetjes. De introductie met de katten verliep boven verwachting, de dames en heren hebben even moeten wennen aan zo'n kleine drukte maker, maar weten nu niet anders als dat er een hond rond banjert in huis.

Dus heeft U twijfels of een Noor samen kan leven met een Hond! Hier groeien ze op met ZsaZsa de Puli!